Představte si starou zahradu, která byla léta ponechána ladem. Půda je vyčerpaná a zarostlá plevelem. Abychom mohli zasadit nové, krásné květiny, které budou kvést a přinášet radost, musíme nejprve odstranit staré keře a vyplenit plevel. Během prvních dvou měsíců, když začínáme zahradu obnovovat, se může zdát, že práce je nekonečná a že naše úsilí je marné. Země se obrací, staré kořeny se vytrhávají a půda vypadá rozrytá a neuspořádaná.

Stejně tak i naše tvář může v prvních měsících vypadat rozrušeně – skvrnky, pupínky a jiné nedokonalosti se mohou objevit na povrchu jako reakce na proces obnovy. Avšak po třech měsících se zahrada začíná měnit. Nové rostlinky proráží na povrch, květiny začínají vykukovat a celkový vzhled se mění. Pleť na obličeji získává zdravější barvu, stává se pevnější a kontury se stávají výraznějšími.

Po šesti měsících zahrada vzkvétá – jizvy z minulosti se ztrácí pod nádhernou pokrývkou nových květů. A po roce pravidelné péče a lásky je zahrada plná života, svěžesti a krásy. Stejně tak vaše pleť může po roce pravidelného cvičení a masáží vypadat transformovaná, s menšími jizvami a vadami, připravena oslnit svou přirozenou krásou.

Tato cesta není pouze o fyzické proměně, ale také o vytváření rituálu sebelásky. Každý den, kdy se věnujete své zahradě – své pleti, posilujete svou sebedisciplínu a vůli. Každá proměna začíná uvnitř a postupem času se promítá navenek. Učiňte ze své péče rituál sebelásky a sledujte, jak se vaše zahrada mění v rozkvetlý ráj.


Komentáře

Oblíbené příspěvky