Rituál lásky je jako pradávná řeka

Rituál lásky je jako pradávná řeka, která už po staletí teče krajinou lidských srdcí. Stejně jako voda napájí žíznivou zem a vzduch naplňuje naše plíce životodárným kyslíkem, láska proudí našimi životy, dodává nám energii a sílu pokračovat. Rituální set Láska je jako pramen čisté vody, který osvěží každého, kdo touží posílit lásku v sobě a ve svém okolí.

Pro některé je sex jako přívětivá vlna, která je unáší do hlubin rozkoše, kde mohou uvolnit své napětí a poté klidně spočinout na břehu blaženosti. Pro jiné je to pevný maják v bouřlivém moři nejistot, poskytující jistotu a intimní útulnost. Když sex není zatížen tíhou očekávání, je jako svěží vítr, živý a otevřený, připravený rozfoukat plamen vášní.

Když zmíním své zájmy v oblasti tantry, mnozí lidé se usmívají tajemným úsměvem, jako by jen zmínka o tom otevírala dveře k záhadným a pikantním tajemstvím. Tantra je opředena mystikou a na Západě z ní mnozí vidí jen úzké pramínky. Sexuální rituály jsou často mylně považovány za hlavní aspekt tantry, a přitom je to vášeň, která protkává každou nitku tohoto pradávného učení. Být naplno přítomen, fyzicky i duševně, to je síla rituálu.

Rituál je jako klíč k rozšíření našeho vědomí, akt, který nás nutí být tady a teď. Plná přítomnost je jako jiskra, která zapaluje ohně energie. I když dlouhé rituály občas vyžadují pevnost meditativní disciplíny, koncentrace na přítomný okamžik je to, co jim dává sílu. Kam směřuje pozornost, tam proudí energie. Různorodost rituálů podle tradic je jako rozličné chutě v kulturní kuchařce — každá přísada má svůj význam, ale všechny společně tvoří harmonický celek.


Komentáře

Oblíbené příspěvky