Jak se mít rád


Představte si, že se učíte milovat sami sebe jako učení se létat. Je to vzrušující dobrodružství, které vás vezme do neprobádaných výšin vaší vlastní duše. Každý krok, který podniknete, je jako mávnutí křídel, které vás posouvá o něco výše.

Ti, kteří již začali pracovat na nalezení lásky k sobě, nebo s tím právě začínají, budou mít nyní možnost prozkoumat některé způsoby, jak se to naučit. Nazyvám to "deset kroků".

Mít se rád je úžasné dobrodružství. Je to jako kdyby se člověk naučil létat. Dovedete si představit, jaké by to bylo, kdybychom uměli létat? Jak by to bylo vzrušující? Tak se tedy začneme mít rádi hned teď.

Zdá se, že mnozí z nás trpí na určité úrovni nedostatkem sebeúcty. Je pro nás obtížné se milovat, protože v sobě neseme všechny ty takzvané chyby a máme pocit, že vzhledem k těmto nedostatkům není možné, abychom se milovali takoví, jací jsme. Obvykle lásku k sobě něčím podmiňujeme a když potom navážeme nějaký vztah, děláme totéž i u druhých.

Všichni jsme již slyšeli názor, že nemůžeme mít někoho doopravdy rádi, dokud nemáme rádi sebe. Takže teď, když jsme odhalili bariéry, které jsme si sami vytvořili, můžeme se katapultovat k dalšímu stupni naší lásky k sobě. Každý z těchto deseti kroků je jako další mávnutí křídel, které vás přiblíží k tomu úžasnému pocitu, jaké je to létat - jaké je to opravdu milovat sami sebe.


Komentáře

Oblíbené příspěvky