Meditujte denně


Meditace je jako klíč do zahrady vaší mysli. Naše společnost často staví tuto zahradu za vysoké zdi, jako by to bylo něco neobyčejného a těžko dosažitelného. Ve skutečnosti je meditace jednou z nejstarších a nejjednodušších cest, jak tuto zahradu navštívit. Jediné, co potřebujete, je dostat se do uvolněného stavu a jemně si opakovat slova jako láska, mír či cokoli, co pro vás má význam.

Někteří lidé si myslí, že při meditaci musí jejich mysl úplně zastavit svou činnost. Ale jako proudící řeka, ani naše mysl nikdy úplně nezastaví své myšlenky. Můžeme ale zpomalit její tok a nechat myšlenky volně proplouvat, jako lodě na řece. Někteří lidé dokonce sedí s blokem a tužkou po ruce a zapisují si své negativní myšlenky, protože věří, že tak se jich snáze zbaví.

Když se ocitneme v klidu a začneme pozorovat, jak myšlenky proplouvají naší myslí, můžeme je identifikovat: "Aha, tady je jedna plná strachu, tady trochu vzteku, tady ta je plná lásky, a nyni pohroma, tahle se týká opuštěnosti a tady ta radosti." S meditací můžete začít kdekoli a udělat si z ní zvyk. Jako zahradník, který denně pečuje o svou zahradu, i vy můžete své mysli poskytnout péči a klid, po kterém touží.


Komentáře

Oblíbené příspěvky